Acne behandeling

acne behandeling 1acne behandeling 2

Een diepreinigende behandeling van 45 minuten.

Acne is een verzamelnaam van enige, onderling verschillende huidaandoeningen, die alle te herkennen zijn aan het optreden van puistjes.

Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en berust op een overmatige productie van talg, waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterium acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Rode knobbeltjes verschijnen, die na infectie met Staphylococcus aureus ook etterige puisten en abcessen op gezicht en vooral op de rug kunnen vormen. Acne begint ongeveer bij het intreden van de puberteit. Mannen hebben, als ze acne hebben, dit vaak veel heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgenen).

Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Maar dat geldt niet voor iedereen: sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van "jeugdpuistjes" hebben.

Acne is ongevaarlijk maar vooral ontsierend. Acne hebben is niet leuk, en lange tijd was deze aandoening alleen te behandelen met zware medicijnen die behoorlijk wat bijwerkingen hadden.

Gelukkig zijn er inmiddels ook andere, minder belastende behandelmogelijkheden.

Niet alleen voor actieve acne (wanneer de puistjes in volle hevigheid aanwezig zijn), maar ook voor de littekens die kunnen achterblijven wanneer de puistjes verdwenen zijn.

Voor wie?

Voor iedereen met puberteit huidproblemen, baardzone acné, hormonale problemen, zwarte punten, overtollige talgproductie, puistjes, jeugdpuistjes en irritaties van de opperhuid.

Prijs

Acne behandeling € 49,00

logos footer
Haven 5a - 3143 BB Maassluis - 010-5919479 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
webdesign: de plantage